Samenvatting

In dit blogbericht neem ik je mee in onze grote update die 14 maart 2022 online gaat. Deze bijzondere update zal voor velen (en zeker ook voor ons!) een prachtige start zijn van het nieuwe motorseizoen. We maken routes met de gloednieuwe routemaker, vinden routes van de routexperts in de buurt en loggen voortaan in via ons favoriete sociale medium.

Live Facebook Broadcast

Compleet vernieuwde homepage!

Ga je vanaf 14 maart 2022 naar onze homepage, dan zie je minder informatie, maar is alles toch veel duidelijker (zie afbeelding hierboven). Iedereen, ook zónder MyRoute-app account, kan na de release van 14 maart op onze homepage GRATIS routes vinden, maken, opslaan en natuurlijk alle informatie vinden. En dan heb ik het niet over gewone routes van A naar B zoals Google Maps, maar scenic routes en scenic rondritten via een door onszelf geprogrammeerd algoritme inclusief de optie om 'steden te vermijden'. Verder zijn de andere webpagina's opgefrist, zie als voorbeeld de afbeeldingen hieronder.

Compleet vernieuwde Rondrit generator!

De Rondrit generator heeft ook een nieuw fris design gekregen, maar nog veel belangrijker is dat je vanaf 14 maart 2022 ook geautomatiseerd scenic routes van A naar B kunt genereren! Wist je overigens dat je de automatisch gegenereerde routes simpel kan aanpassen door de routepunten te verplaatsen? En wist je dat je de routes via deze tool ook kan bewerken, door rechtsboven op '+ Bewerk route-track' te klikken? op We hebben nog véél meer ideeën voor deze tool, maar dat zie je weer terug in de volgende update die rond 14 april 2022 op de planning staat!

Compleet vernieuwde Routelab!

Routelab, zie foto hierboven, hebben we vanaf 14 maart 2022 veranderd om de volgende redenen: als eerste ziet Routelab er dan ongeveer hetzelfde uit als de vernieuwde homepage als je klikt op de knop 'Maak routes'. Voor nieuwe gebruikers is dat dus herkenbaar als ze registeren en in Routelab terechtkomen. De tweede reden is dat een groot percentage genoeg heeft aan de Scenic Routegenerator voor het maken van hun routes, en dan is het logisch dat deze prominent in Routelab staat. De derde reden is dat het er nu allemaal frisser, moderner en rustiger uitziet. Leuk is dat je rechtsboven via een drop down menu snel door je meest recente routes kunt scrollen.

NIEUW: Routes in de buurt!

We zijn bijzonder trots dat we vanaf 14 maart 2022 'Routes in de buurt' kunnen aanbieden. Door te zoeken op een plaats, of door middel van het plaatsen van een punt in de kaart van de MRA RouteXpert Bibliotheek kun je vanaf 14 maart 2022 snel een route in de buurt vinden. Zie in de afbeelding hierboven het groene routepunt, daar zoek je naar een route in de buurt. Boven de kaart zie je dat er binnen een omtrek van 35 km gezocht wordt. Er wordt gezocht naar routes die hier starten, maar je kunt ook zoeken naar routes die hier eindigen of hier 'doorheen' gaan. In dit voorbeeld zijn er 3 routes gevonden die starten in een straal van 35 km rondom het groene punt op de kaart. Dit kan zowel ingelogd, als uitgelogd zónder registratie en GRATIS op de homepage!

Maar we gaan verder! Je kunt ook 2 routepunten plaatsen op de kaart van de MRA RouteXpert Bibliotheek. Zie in de afbeelding hierboven, dat ik het eerste routepunt heb geplaatst bij La Roche en Ardenne in de Belgische Ardennen, filter op 'Start' en 20 km in de omtrek. Het tweede routepunt heb ik geplaatst in de buurt van Daun in de Eifel met het filter op 'Eind' en ook 20 km in de omtrek. En voila, het systeem vind een prachtige route die je direct kunt exporteren, overnemen en/of bewerken. Onze RouteXperts zijn hard aan het werk om nog meer van dit soort A naar B routes in de MRA RouteXpert Bibliotheek te krijgen. Dit wordt een premium functionaliteit.

Het houdt niet op! Je kunt ook routes in de buurt vinden terwijl je zelf bezig bent met het maken van een route, zo super eenvoudig! Stel, je bent bezig met een rondje Eifel, klik je links op het drop down menu, zie je het nieuwe item 'Routes in de buurt', zie afbeelding hieronder links. Klik je op 'Routes in de buurt', krijg je de mogelijkheid de 'straal' te kiezen waarbinnen je routes in de buurt wilt vinden (afbeelding hieronder rechts). Klik je vervolgens op 'Vind routes', dan zie je de zoekresultaten (grote afbeelding hieronder). Ook dit wordt een premium functionaliteit.

Nog twee verbeteringen!

Misschien minder spectaculair, maar wel bijzonder handig. De hele website was gebaseerd op de Central European Time (CET). Dus ook de tijden van je routes werden in deze tijdzone getoond, maar we hebben vele gebruikers buiten onze tijdzone, dus nu wordt de exacte tijd getoond op basis van je locatie. Het is ook mogelijk je locatie aan te passen via 'Mijn account'.

Vanaf 14 maart 2022 kun je ook inloggen via je Apple, Google, LinkedIn, Twitter of Facebook account. Nieuwe gebruikers kunnen daarvoor kiezen als ze registeren, bestaande gebruikers kunnen de inlog aanpassen (Configureer SSO) via 'Mijn account', zie afbeelding hierboven.

Het team van MyRoute-app wenst iedereen een geweldig mooi en betoverend Motorseizoen 2022!

Volgende updates zijn 14 maart 2022 (beschreven in deze blog), 14 april (verrassing) en 14 mei (nog een verrassing). Hou dus onze blog in de gaten 😉 !

Over Michel van Hagen:

Oprichter MyRoute-app

Volgens zijn collega's is Michel geboren op een motorfiets en vaak op reis, en dat is dan ook wat hij het liefste doet naast zijn gezin: 'motorrijden en reizen'. Dat is meteen de kracht van MyRoute-app, want de oprichter is ook de grootste klant.

Ontdek de mooiste routes

De MyRoute-app RouteXpert Bibliotheek

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je verdwaalt of onderweg iets interessants misloopt - aan alles is gedacht! Alle routes zijn gecontroleerd door échte RouteXperts (!) en bevatten gedetailleerde informatie zoals foto's, linkjes en meer, zodat het plannen van jouw reis zo eenvoudig mogelijk is. Klaar voor een unieke reiservaring!

Begin de wereld te verkennen als nooit tevoren!