Samenvatting

In dit blogbericht vertel ik waarom we hebben besloten om dit jaar te starten met het bouwen van een volledig nieuwe navigatie app: MRA Navigation Next!

Navigeren met MRA Navigation

Informatie vooraf

We hebben besloten om vanaf een blanco pagina een volledige nieuwe navigatie app te bouwen. Dat betekent niet dat we onze bestaande navigatie app niet meer gaan onderhouden. Sterker nog, we gaan ook met de huidige navigatie app nog flink aan de slag met verbeteringen, denk bijvoorbeeld aan een mappenstructuur voor je routes. Iedereen met een abonnement op de huidige navigatie app, heeft als MRA Navigation Next klaar is, ook automatisch toegang tot de nieuwe app. Hoe lang dat duurt weten we nog niet, de voorbereidingen zijn daarvoor nog niet ver genoeg gevorderd. Onze ambitie is wel om vóór seizoen 2023 een 'early bird' versie van de app gereed te hebben. Hieronder neem ik jullie mee in de resultaten van een survey die we gehouden hebben onder de MyRoute-app gebruikers. Deze resultaten vormen de basis van het MRA Navigation Next plan!

Samenvatting survey

Op het moment van schrijven van deze blog hebben 366 mensen de survey ingevuld waarvan 82% een MRA Navigation abonnement hebben. Als 'goed' werd aangegeven 'de connectie met de website (82%)' en 'eenvoudig in gebruik (55%)'. Mensen konden ook aangeven wat ze slecht vonden aan MRA Navigation, een aantal mensen hadden problemen met 'routepunten automatisch overslaan (19%)' en 'te weinig functionaliteit (22%)'. Fijn om te constateren is dat het gemiddeld cijfer tussen 0 en 10 een ruime 7 is geworden. Aan ons de uitdaging om hier met MRA Navigation Next een 9 van te maken!

Wat ook leuk is om te melden, is dat 59% het met onze stelling eens is dat navigatie apps op termijn de traditionele separate gps devices zoals TomTom en Garmin zullen gaan vervangen. Ruim 54% van de mensen die de survey hebben ingevuld vonden MRA Navigation Next een mooie naam voor onze nieuwe navigatie app. Een aantal andere voorstellen (22%) waren: MRA Navigator, MRA Navi Next en een aantal mensen die vonden dat de naam MRA Navigation hetzelfde moest blijven. 56% kon zich erin vinden dat we gaan werken met een beginscherm met op de achtergrond een kaart en op de voorgrond de volgende 4 buttons: Navigeren & Tracken, Rondrit & Scenic Route, Routes & Tracks en Info & Ondersteuning. Apart is dat maar 37% van de mensen een gratis versie belangrijk vond.

Je kunt hieronder via de knop de survey invullen, zodat we ook jouw feedback kunnen meenemen in het plan voor MRA Navigation Next.

Belangrijke functionaliteiten

Hieronder op volgorde van belangrijkheid welke functionaliteiten prioriteit hebben volgens de survey invullers.

  • Android auto
  • Apple CarPlay (reeds beschikbaar)
  • Camper modus
  • Rondrit generator
  • Routes in de buurt
  • Routes delen met reisgenoten
  • Onderscheid via- en vormingspunten
  • Kronkel (scenic) routes
  • Live tracking, zien waar je reisgenoten zijn
  • Herberekening aan en uit kunnen zetten

Aanvullingen die we vaker hebben gezien in de survey zijn: offroad navigatie, mappenstructuur, als je van de route afwijkt oorspronkelijke routelijn tonen, betere manier om met omleidingen om te gaan, kompas functie, integratie van Flitsmeister, routepunten overslaan via beginscherm, en navigatie beter geschikt maken voor wandelen en fietsen.

Toekomstplannen MRA Navigation Next!

Voor 1 april 2022 willen we de RoadMap klaar hebben voor MRA Navigation Next.

Een van de redenen dat we een hele nieuwe navigatie app gaan bouwen is omdat we de code in een hele nieuwe taal gaan schrijven. Het aanpassen van de huidige navigatie app zal vele malen meer tijd (en geld) kosten dan een nieuwe app bouwen. Deze nieuwe taal is het meest stabiel en op de toekomst voorbereid.

Het projectteam zal bestaan uit onze in house app programmeurs Corjan en Joost met aanvulling van AppVise.

De start van het project staat gepland voor 1 mei 2022.

We gaan er 100% zeker wat moois van maken!

Wordt vervolgd!

Over Michel van Hagen:

Oprichter MyRoute-app

Volgens zijn collega's is Michel geboren op een motorfiets en vaak op reis, en dat is dan ook wat hij het liefste doet naast zijn gezin: 'motorrijden en reizen'. Dat is meteen de kracht van MyRoute-app, want de oprichter is ook de grootste klant.

Ontdek de mooiste routes

De MyRoute-app RouteXpert Bibliotheek

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je verdwaalt of onderweg iets interessants misloopt - aan alles is gedacht! Alle routes zijn gecontroleerd door échte RouteXperts (!) en bevatten gedetailleerde informatie zoals foto's, linkjes en meer, zodat het plannen van jouw reis zo eenvoudig mogelijk is. Klaar voor een unieke reiservaring!